Retallada, protesta i promesa


Enric I. Canela

Ahir va ser el dia de les manifestacions dels investigadors per protestar contra la retallada feta pel govern espanyol al pressupost de recerca. Els pressupostos per a 2010 recullen una reducció del 15% dels fons (no financers) per a Ciència i Innovació, el major retallada de tots els ministeris. Algunes esmenes al Parlament han reduït lleugerament el tisorades sense canviar significativament el percentatge

La ministra Garmencia anunciava avui, no sé si com a resposta, que, al final del tràmit parlamentari dels pressupostos generals de 2010, el seu ministeri veurà incrementada la seva dotació en un 10% pel que fa a la quantitat establerta en 2009, tenint en compte tant els fons ordinaris com extraordinaris. Aquest increment serà el resultat de sumar les dotacions incloses tant en els pressupostos del ministeri, com en el Fons Local d’Inversions i la Llei d’Economia Sostenible.

Aquest increment previst, ja veurem quant és, afavorirà a la “recerca empresarial” però no crec que afecti a la bàsica.

2 respostes a “Retallada, protesta i promesa”

 1. a 18 des. 2009 a les 3:27 alumne

  Un parell d’enllaços:

  http://www.precarios.org/tiki-read_article.php?articleId=201

  http://picasaweb.google.com/aretha45/Concentraciones16D#

 2. a 20 des. 2009 a les 2:17 enriccanela

  Alumne,
  Moltes gràcies per la informació.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació