Enric I. Canela

Una bona notícia per a la recerca és que ea dimarts el Govern va aprovar la signatura d’un conveni amb l’Estat, a través de l’Instituto de Salud Carlos III (ISCIII) del Ministeri de Sanitat i Política Social, per potenciar la contractació d’investigadors i el seu suport en recerca biomèdica. El cost del programa es preveu d’1,2 milions d’euros per part de l’ISCIII, i d’un màxim de 2 milions d’euros per part de la Generalitat de Catalunya.

Aquest conveni permet contractar investigadors a temps complet per part de les institucions sanitàries assistencials. Concretament el conveni preveu la contractació de set investigadors que representen un suport i un impuls molt important, sobretot, en la recerca biomèdica bàsica. Han estat contractats prèviament en un programa anomenat “Miguel Servet”, de sis anys de durada. Ara, després d’una avaluació del que han realitzat en aquest programa a través del conveni, se’ls contracta per cinc anys més per part de les Fundacions de Recerca de centres com IDIBAPS, IDIBELL, IMIM, Institut d’Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol de Badalona, Institut de Recerca de l’Hospital Vall d’Hebron, o l’Institut de Recerca en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol de Lleida.

D’altra banda, el conveni permet que investigadors de centres assistencials amb projectes de recerca puguin dedicar-se a aquests, mitjançant la contractació de professionals que els alliberin de part de les seves tasques assistencials. Els investigadors podran traslladar la seva pràctica assistencial a la recerca i, posteriorment, millorar la seva assistència a través dels resultats de la seva recerca, en el que s’anomena recerca translacional. En aquest cas, el nombre d’investigadors és de 36, i la durada de l’ajut, d’un any. Els centres assistencials que se’n beneficien són més nombrosos que en el cas anterior, i inclou centres hospitalaris, atenció primària i centres de salut mental, i tant metges com professionals d’infermeria.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació