Enric I. Canela

Començo l’any amb un article al que li he posat un títol inversemblant perquè imagino que el descobriment científic no permetrà això, però la notícia és extraordinària.

Científics nord-americans han aconseguit fer realitat el vell somni de la física dels líquids: combinar l’aigua amb l’oli mitjançant l’ús d’un catalitzador. Al mateix temps, els científics de la Universitat d’Oklahoma van aconseguir accelerar les reaccions en aquesta barreja, el que ajudaria a optimitzar les tècniques de refinament de biocombustibles. Ho han publicat a la revista Science. L’article és Solid Nanoparticles that Catalyze Biofuel Upgrade Reactions at the Water/Oil Interface de Steven Crossley, Jimmy Faria, Min Shen, and Daniel E. Resasco Science 1 January 2010: 68-72.

El descobriment tindrà utilitat farmacèutica.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació