InnoEnergy a Catalunya


Enric I. Canela

Llegia que Barcelona acollirà a partir de l’any que ve una de les seus del consorci europeu InnoEnergy. Aquesta tindrà encomanada l’R+D en energies eòlica terrestre i marina, solar fotovoltaica i termoelèctrica, així com en estalvi i eficiència energètica. Entre els projectes consta una planta d’assaig d’energia eòlica marina que s’ubicarà en aigües de Tarragona.

L’aliança de 35 empreses, centres acadèmics i d’investigació de diversos països ha estat una de les elegides per l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia com les denominades comunitats de coneixement i innovació. Aquestes xarxes estan dirigides a complir els objectius europeus de millorar la capacitat de traduir la innovació en productes comercials.

El projecte està liderat per la UPC i ESADE i suposarà una inversió inicial de 450 milions d’euros en els propers quatre anys (podeu llegir aquí la notícia detallada).

La filial barcelonina, de la qual InnoEnergy tindrà el 51%, té com a socis la UPC, Esade, l’Institut Tecnològic Superior de Lisboa, el centre d’investigació en energies renovables Ciemat, del ministeri de Ciència i Innovació; l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC), de la Generalitat; així com Gas Natural i Iberdrola. Cada soci hi aporta un milió d’euros, entre metàl·lic i aportacions materials. Tots són també accionistes del hòlding, juntament amb companyies com ara Schneider Electric, ABB o les franceses Total i EDF. Al seu torn, hi participen sense estar en el capital de la societat amb seu a Barcelona Alstom-Ecotècnia, Galp Energia, EdP, Agbar, Atersa i Tecnalia.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació