Enric I. Canela

Fa alguns mesos vaig publicar Oli per a la nostra salut on explicava que l’efecte protector de l’oli d’oliva (especialment el de tipus picual) es deu principalment al 4-dihydroxyphenylethanol-elenolic acid dialdehyde (3,4-DHPEA-EDA) (podeu veure un treball més recent aquí).

Aquests dies sortia una notícia que explicava que l’oli d’oliva té més efecte cardioprotector si és verge a causa dels compostos fenòlics (Reduction in systemic and VLDL triacylglycerol concentration after a 3-month Mediterranean-style diet in high-cardiovascular-risk subjects. Perona JS, Covas MI, Fitó M, Cabello-Moruno R, Aros F, Corella D, Ros E, Garcia M, Estruch R, Martinez-Gonzalez MA, Ruiz-Gutierrez V. J Nutr Biochem. 2009 Dec 3).

Es tracta d’un estudi clínic que no diferencia la composició dels diferents olis. Cal tenir presents els treballs que he citat anteriorment que ja indiquen que el 3,4-DHPEA-EDA té un efecte clar per evitar l’efecte dels radicals lliures i la cardioprotecció. Concretament l’oli picual verge de primera premsa és el millor. Llàstima que Catalunya no en produeixi (crec).

Ja sabeu, res d’oli d’oliva pur, sempre verge.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació