Enric I. Canela

La recerca i el desenvolupament (R+D) s’està accelerant a Catalunya. Tot i ser la quarta comunitat en pes d’aquesta activitat respecte al conjunt de l’economia (l’1,61% el 2008), per darrere de Madrid (2%), Euskadi (1,96%) i Navarra (1,92%), l’important és que la tendència a l’alça es manté de manera que «és possible que d’aquí dos anys s’arribi a la mitjana europea del 2%», segons afirma el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, Josep Huguet.

El 2008, un exercici marcat per l’inici de la baixada del producte interior brut (PIB) i l’últim any del qual es disposa de dades totalment fiables, Catalunya va ser el cinquè territori del món on aquesta variable va augmentar més, el 8,8%, segons es desprèn d’un informe elaborat per l’Oficina de Coordinació en Recerca i Innovació.

A veure si al 2009 la tendència es va mantenir. Val a dir que les polítiques del departament són bastant correctes considerant la migradesa de recursos de la Generalitat. Val a dir també que Catalunya és dels pocs llocs a l’Estat en els que els recursos a la universitat i l’R+D en general s’estan mantenint relativament malgrat el desori generalitzat que viu l’Administració general de l’Estat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació