Enric I. Canela

Acabo de rebre una nota urgent de l’Ateneu Sobioranista que reprodueixo íntegrament:

NOTA DE PREMSA – Ateneu Sobiranista Català

Els espanyols ens tracten pitjor que als sud-americans!

L’incompliment del govern de l’Estat espanyol, la fugida de la Generalitat en les seves responsabilitats, i l’aprofitament econòmic d’Iberia, donen com a resultat catalans encara abandonats a Bogotà, a causa del tancament de AirComet.

El govern de l’Estat espanyol, que amb els nostres diners va pagar vols a sud-americans perquè anessin al seu país de vacances, es nega a ajudar a aquells catalans que volen tornar al nostre país, i no ho poden fer perquè Iberia demana bitllets de 3.000 euros.

Potser es tracta que per a l’Estat espanyol hi ha massa catalans a Catalunya (ja ho digué Franco a Hitler quan no va voler la unificació del Principat). Potser creu la Generalitat que no és un tema d’auxiliar compatriotes (al cap i a la fi la presideix un espanyol). Potser per a Iberia només es tracta de recuperar els diners que l’Estat li va fer avançar en donar viatges de franc als sud-americans.

És angoixant per a les persones allà atrapades, que el govern que se suposa els ha d’atendre, els tingui deixats a la seva sort, sense mediació i sense solució. I per als familiars d’aquí, una preocupació i indignació de veure -com a catalans- que els nostres drets fonamentals no els tenim assegurats, per manca d’un Estat que ens empari.

Enric Ainsa i Puig
Relacions Externes
Ateneu Sobiranista Català
http://ateneusobiranistacatala.ppcc.cat
ateneu@blocsobiranistacatala.cat

Telèfon específic per a aquest tema: 661912974 (Josep Maria).

4 respostes a “Els espanyols ens tracten pitjor que als sud-americans!”

 1. a 06 gen. 2010 a les 4:32 Llumac

  Prioritats:
  1-Espanyols d’Espanya
  2-Sud-americans (que son molts i fan molt soroll)
  3-Catalans, que son espanyols de 2ª
  4-Catalans separatistes (pels espanyoles tots som separatistes).
  I Finaltment com els catalans tots som rics, doncs que s’espabilint i pagin les despeses ells.
  I axis en va…

 2. a 06 gen. 2010 a les 6:12 enriccanela

  llumac,
  A banda del tractament general que l’Estat espanyol ha donat a aquest problema, els catalans sempre acabem rebent.

 3. a 06 gen. 2010 a les 6:31 Pere

  És increïble que cap mitjà de comunicació hagi fet esment d’aquest problema! He estat mirant webs de Colòmbia i es veu que és una passada: es troben tirats a la porta del Consulat espanyol, manifestant-se, i aquí ningú no diu res.

 4. a 06 gen. 2010 a les 8:34 enriccanela

  Pere,
  Cal tirar terra a sobre, especialment si els afectats són catalans.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació