- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

Els espanyols ens tracten pitjor que als sud-americans!

Enric I. Canela

Acabo de rebre una nota urgent de l’Ateneu Sobioranista que reprodueixo íntegrament:

NOTA DE PREMSA – Ateneu Sobiranista Català

Els espanyols ens tracten pitjor que als sud-americans!

L’incompliment del govern de l’Estat espanyol, la fugida de la Generalitat en les seves responsabilitats, i l’aprofitament econòmic d’Iberia, donen com a resultat catalans encara abandonats a Bogotà, a causa del tancament de AirComet.

El govern de l’Estat espanyol, que amb els nostres diners va pagar vols a sud-americans perquè anessin al seu país de vacances, es nega a ajudar a aquells catalans que volen tornar al nostre país, i no ho poden fer perquè Iberia demana bitllets de 3.000 euros.

Potser es tracta que per a l’Estat espanyol hi ha massa catalans a Catalunya (ja ho digué Franco a Hitler quan no va voler la unificació del Principat). Potser creu la Generalitat que no és un tema d’auxiliar compatriotes (al cap i a la fi la presideix un espanyol). Potser per a Iberia només es tracta de recuperar els diners que l’Estat li va fer avançar en donar viatges de franc als sud-americans.

És angoixant per a les persones allà atrapades, que el govern que se suposa els ha d’atendre, els tingui deixats a la seva sort, sense mediació i sense solució. I per als familiars d’aquí, una preocupació i indignació de veure -com a catalans- que els nostres drets fonamentals no els tenim assegurats, per manca d’un Estat que ens empari.

Enric Ainsa i Puig
Relacions Externes
Ateneu Sobiranista Català
http://ateneusobiranistacatala.ppcc.cat [2]
ateneu@blocsobiranistacatala.cat [3]

Telèfon específic per a aquest tema: 661912974 (Josep Maria).