Enric I. Canela

Que el pressupost de Ciència i Innovació disminuiria estava cantat. Avui El País fa un article (El recorte en Ciencia será del 8,7%) on explica algunes de les claus de la disminució real del pressupost no dedicat a crèdits reemborsables.

De fet el pressupost té trampa perquè el total reflectit per a Ciència i Innovació en el document definitiu puja a 5.443 milions d’euros, però gairebé el 60% d’aquesta quantitat (3.218 milions d’euros) són crèdits, que es dirigeixen a les empreses i que aquestes comptabilitzen com a aportació de fons propis en el rànquing de R+D perquè han de retornar-los.

Els grans perjudicats dels pressupostos de ciència de 2010, en el projecte i en el document definitiu, són els Organismes Públics d’Investigació (OPI), que, tot incorporant els recursos que ells mateixos capten amb els seus projectes i contractes, pateixen una retallada mitjà del 13%. El Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), compta aquest any amb 728 milions d’euros, enfront a les 8:43 milions el 2009. També l’Institut Geològic i Miner d’Espanya (29%) i l’Institut de Salut Carles III (-10%).

Un desastre per a la recerca que cap discurs podrà dissimular.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació