Enric I. Canela

La delfinidina (delphinidin en anglès) és una antocianina que es troba al vi negre i provoca la vasodilatació. Aquesta és probablement la causa de l’efecte beneficiós d’aquesta beguda. La delfidina s’uniria a un receptor d’estrogen del subtipus alfa, l’activaria i desencadenaria la producció d’òxid nítric, que provoca la vasodilatació (Estrogen receptor alpha as a key target of red wine polyphenols action on the endothelium; Chalopin M, Tesse A, Martínez MC, Rognan D, Arnal JF, Andriantsitohaina R.; PLoS One. 2010 Jan 1;5(1):e8554.PMID: 20049322).

Hipertensos, no us passeu!

6 respostes a “Els efectes beneficiosos del vi negre”

  1. a 13 gen. 2010 a les 12:18 Enric

    Els que hem patit algun tipus de vessamnet cerebral no si si ens és molt beneficiós? Per si de cas no en pendré més!

  2. a 13 gen. 2010 a les 9:18 enriccanela

    Enric,
    No prendre no et farà mal, segur. El que si està clar és que les dades científiques mostren que el vi negre amb moderació (és la clau) té efectes saludables.
    El efectes saludables els pots adquirir igual amb el raïm, especialment aquell madur que és lleig i fosc però que és molt dolç.

  3. a 14 gen. 2010 a les 5:31 Noemí

    I els epilèptics ens hem de fotre.
    Molt injust tot plegat!

  4. a 15 gen. 2010 a les 12:19 enriccanela

    Noemí,
    Tens raó, el vi no va bé, però el raïm vell, dolç, és perfecte.

  5. a 19 gen. 2010 a les 12:50 Noemí

    http://www.neurologia.com/sec/RSS/noticias.php
    (Perdoneu la notícia en castellà).

  6. a 19 gen. 2010 a les 11:38 enriccanela

    Noemí,
    deu haver un error, no va enlloc.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació