Enric I. Canela

Llegeixo que la titulació d’Arquitectura (superior) tindrà finalment categoria de Màster dins l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES) després que durant diversos mesos els estudiants hagin estat denunciant que amb el Pla Bolonya seus estudis passarien a considerar-graduats equiparant als dels enginyers tècnics o arquitectes tècnics (menys anys de carrera).

Estava cantat. Per a aquest viatge no calia tants mesos de discussions.

6 respostes a “La titulació d’Arquitectura serà un màster”

 1. a 18 gen. 2010 a les 10:59 Josep Prat

  No ho he acabat d’entendre del tot. Em podries dir una mica com anira per treure’t el titol d’arquitectura. Es el que vull fer i estic interessat en saber com anira.

  gràcies enric

  Jprat

 2. a 18 gen. 2010 a les 11:08 enriccanela

  Josep,
  Enlloc de ser un Grau de 360, els 360 crèdits que obliga Europa donaran dret a un grau de 300 que no servirà per a res i amb 60 més serà el màster que estarà recongut per exercir.

 3. a 18 gen. 2010 a les 11:30 Josep Prat

  És denigrant amb el que costa treure’t la carrera, i si no fas al master no serveix per res. Cada vegada fan coses mes estranyes. Ara fins i tot compta més la Biologia que el Dibuix Tecnic per entrar a Arquitectura..

 4. a 18 gen. 2010 a les 11:49 enriccanela

  Josep,
  És una comèdia. calen 360 crèdits pequè és una directiva europea. Els arquitectes volien que fos màster.
  Això si, en fer-ho com a màster (per culpa dels arquitectes no del ministeri) potser serà més car.
  Altra tema és la selectivitat, un desastre.

 5. a 20 gen. 2010 a les 11:54 Jordi Domènech

  Benvolguts Josep i Enric,
  és la Universitat la que decideix quines assignatures pondera més i quines menys en la nova selectivitat. Qualsevol queixa, al Consell de Govern. Així, fins i tot es dóna el cas que Universitats diferents per entrar a la mateixa carrera (que finalment acreditarà l’estudiant amb el mateix títol) ponderen de manera diferent les assignatures: el cas paradigmàtic és Psicologia, en que algunes Universitats (La UB, per exemple) han decidit poderar més les assignatures de “ciències” (Biologia…) i d’altres han preferit continuar ponderant més les assignatures de “socials”…

 6. a 20 gen. 2010 a les 9:49 enriccanela

  Jordi,
  Jo no he dit res respecte a la selectivitat,ho conec perfectament, però depèn d’una norma estúpida, emanada del govern espanyol, que fa que aquesta ponderació sigui poc important.
  A mi em sembla bé que cada universitat adopti perfils diferents. De fet la carrera de Psicologia té formes d’enffocar-se molt diferents. És aquí que sempre s’ha volgut que tots siguin fotocòpies. A le suniversitats britàniques les carreres són ben diferents.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació