Enric I. Canela

Avui s’ha presentat el llibre ‘Universidad, sociedad y territorio’ radiografía el pasado, presente y futuro del sistema universitario español. L’editor és el geògraf Pedro Reques i la publiquen conjuntament la Universitat de Cantàbria, Banco Santander, la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) i el Ministeri d’Educació. L’autor ja havia presentat al gener del 2007 el llibre Atlas Digital de la Espanya universitària. A veure si n’aconsegeuixo un.

Les carreres universitàries perdran 220.557 matriculats entre 2009 i 2016, amb un descens del 16,9 per cent, encara que aquesta tendència canviaria suaument a partir de llavors. Catalunya podria perdre un 17% i a més destaca l’envelliment del professorat de la UB i la UAB.

Gravíssima situació la que tindran aquestes universitats si les polítiques que s’adopten no són les adequades. I ara no ho són. La nefasta política de recursos humans duta a terme a causa dels problemes financers pot fer que les universitats catalanes es deteriorin.

2 respostes a “La universitat es deteriorarà sense una actuació ràpida”

  1. a 20 gen. 2010 a les 1:21 aleatorio

    Y tanto que va a envejecer el profesorado de la UAB. Los que no tenemos contratos fijos somos vistos como lastre a soltar por parte del Rectorado. Da igual los méritos que tengas.

  2. a 20 gen. 2010 a les 9:22 enriccanela

    Aleatorio,
    Si, passa arreu. Gent barata i menys recerca és el que aconseguirem.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació