Enric I. Canela

Llegeixo que el Govern destinarà mes de 8 milions a impulsar la innovació en empreses. Aquesta és la mateixa quantitat que va destinar durant l’any 2009 ACC1Ó per recolzar un total de 290 projectes d’innovació que suposen una inversió generada de 56 milions. El programa està dirigit a PIMEs amb l’objectiu d’augmentar el nombre de projectes innovadors com a mitjà per augmentar la competitivitat del teixit empresarial català. Els beneficiaris dels ajuts per a la realització de projectes d’innovació són pimes catalanes, amb un pressupost mínim subvencionables de 30.000 euros, en el cas de les petites empresa, i de 60.000 euros a mitjanes empreses.

Esperem que les coses funcionin bé. ACC1Ó està realitzant una bona feina, requeriria més recursos i el poc que té o aplica bé.

4 respostes a “Suport del Govern a la innovació”

 1. a 22 gen. 2010 a les 9:31 Marta

  Que son 8 milions? Quan costa la gestio de la Bioregio de Catalunya? Quin es el seu presupost? Quan costa Acc10? Acc10 te mes despeses d’estructura que aquests 8 milions.
  Es una vergonya que es riguin de la gent en la seva cara.
  La Bioregio patrocina un congres a la India i a les empreses… 8 M!!!

 2. a 22 gen. 2010 a les 11:52 Joan

  Sempre els recursos per RDI son pocs i en temps de crisi més encara. Els 8 M son per projectes d’innovació (tecnologica) en el que es financia es la subcontractacio de tasques. A banda estan altres recursos, sempre pocs per un pais amb molt de retard en aquests aspectes, com els que serveixen per finançar RD, per RD cooperatiu de ruptura i d’alt risc (Cenits catalans), per inversions d’impacte, per RD de empresa nova de base tecnolgica, per… De tota manera hi ha qui pensa que les empreses han de fer el que toca si volen sobreviure en aquest mon global i han de deixar de demanar diners publics. Debat n’hi ha i opinions per tots els gustos

 3. a 24 gen. 2010 a les 11:44 enriccanela

  Marta,
  Són molt pocs diners, però el que fa ACC1Ó està bé.
  La Bioregió fa una bona feina.
  No puc contestar-te el que preguntes perquè no sé el pressupost.
  Si que estaria bé que el retiment de comptes fos clar.
  Molte svegades m’he queixat que els costos d’estructura són més alts que el que aporten al conjunt. Bo seria saber-ho,

 4. a 24 gen. 2010 a les 11:46 enriccanela

  Joan,
  Els diners que hi posa Catalunya directament són molt pocs. El problema és que una gran part dels nostres diners van a les arques de l’Estat i nosalttres no podem fer la feina.
  Avui, malgreat que l’empresa hauria de fer, cal que l’administració fomenti la innovació i promogui, amb recursos sine qua non la col·laboració entre centres de recerca i empreses.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació