Enric I. Canela

Llegeixo a Diariocrítico.com:

Carlos Martínez Alonso, lleonès com Zapatero, no ha esperat molt de temps per parlar del seu sobtat i inesperat cessament com a secretari d’Estat de Recerca, materialitzat el passat mes de desembre.

En una entrevista publicada al Diario de León el que va ser número ‘dos’ de la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendía, explica sense embuts com li van notificar que deixava el càrrec i la sorpresa que li va causar la notícia. “Em va sorprendre perquè m’ho van comunicar a les dotze de la nit. Estava en un hotel a Brussel·les, on havia mantingut diverses reunions amb la ministra i diversos representants de la Unió Europea per a la preparació de la presidència espanyola de la Unió Europea”.

Martínez Alonso segueix explicant que no va preguntar les raons de fulminant cessament però revela que va fer “una altra sèrie de preguntes, les respostes no em van agradar i llavors no vaig insistir”.

Entre els investigadors era vox populi que Martínez Alonso havia tingut diversos frecs amb la ministra i que estava molt descontent per la retallada pressupostari que havia patit el departament per a temes de recerca malgrat les promeses de Rodríguez Zapatero de mantenir el nivell de inversió que havia rondat fins ara el 25%.

Martínez Alonso, que ha tornat al departament d’Immunologia i Oncologia del Centre Nacional de Biotecnologia de la Universitat Autònoma de Madrid, va ser substituït en el càrrec pel doctor en Ciències Matemàtiques de la Universitat de Saragossa, Felipe Pétriz, que anteriorment va ocupar el lloc de director general d’Universitats.

No he pogut llegir l’entrevista perquè no tinc accés al Diario de León i tampoc l’entrevista apareix a Internet. Pel que sembla el que tothom pensava és cert.

4 respostes a “Carlos Martínez parla del seu cessament”

 1. a 27 gen. 2010 a les 12:14 jorge

  Enric, sugiero que mantengas también en esta ocasión, tu sana costumbre de consultar las fuentes primarias y no dejarte llevar por opiniones de terceros, -sobre todo de medios como Diario Crítico que es un panfleto- . Carlos Martinez no dice en la entrevista lo que dice Diario Médico, y tampoco creo que el sea el más indicado para hablar de las razones de su cese, máxime cuando dice no conocerlas… de lo que puedes estar seguro es que no fue por los presupuestos -revisa sus intervenciones en congreso y senado sobre el tema- y sus declaraciones a medios antes de su destitucion…

 2. a 27 gen. 2010 a les 12:42 Joaquim Elcacho

  Entrevista a Carlos Martínez en Diario de León:
  http://diariodeleon.com/noticias/noticia.asp?pkid=503574

 3. a 27 gen. 2010 a les 7:45 enriccanela

  Jorge,
  Tens raó. Faig referència a què no puc llegir l’entrevista i per tant aquest és un pun dèbil.
  El que si que faré és repassar el que m’indiques perquè les relacions no sembalven molt fines quan va intervenir.
  El que si m’agradaria és poder reproduir el que va dir al Diario de León perquè sempre és bo poder contrastar.
  M’alegra l’aclariment que fas.

 4. a 27 gen. 2010 a les 8:01 enriccanela

  Joaquim,
  Moltes gràcies. No vaig saber trobar la informació.
  Com diu Jorge, Carlos Martínez no diu que el seu cessament sigui per motius de la retallada pressupostària. Diariocrític.com no diu la veritat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació