Enric I. Canela

La ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, ha participat en l’acte de presentació de l’Informe “ La I+D+i de las multinacionales en España como agentes del cambio de modelo económico“, elaborat per la Fundació Innovació Espanya, en col·laboració amb l’IESE.

La ministra ha dit que el Govern ha aconseguit que el nostre país inverteixi en cinc anys 59.000M € en R+D+i.

Aquesta xifra significa que la inversió acumulada en R+D+i durant aquests cinc anys supera el total acumulat a la dècada precedent (52.000M € entre 1994 i 2003).

La ministra també ha destacat que el MICINN garantirà un sistema d’R+D+i competitiu que estimuli les inversions a Espanya. Així mateix, ha destacat que “es tracta d’un procés que el Govern d’Espanya vol accelerar a través de l’Estratègia d’Economia Sostenible a la qual s’integren les dues principals iniciatives polítiques del Ministeri: la Llei de la Ciència, la Tecnologia i la Innovació i l’Estratègia Estatal d’Innovació”.

Segons l’informe presentat, les multinacionals estrangeres ubicades a l’Estat són responsables de més d’un 26% de la inversió en R+D+ i executada pel sector empresarial, i del 30% de la inversió finançada.

D’altra banda, la ministra ha insistit en les prioritats del MICINN de potenciar i consolidar el lideratge científic, així com l’impuls de la transferència de tecnologia i coneixement al sector productiu i la innovació empresarial.

2 respostes a “Informe sobre l’R+D+i a l’Estat”

 1. a 27 gen. 2010 a les 11:30 Joan

  Enric que podries comentar o valorar una mica aquestes dades…
  La meva: Un terç dels diners propis finançen les activitats de valor d’empreses que tenen els centres de decisió a l’exterior. Jo diria que em sembla un bon cami el que recomanem a “les nostres multinacionals de butxaca” que hi surtin fora a recollir recursos d’altres paisos per les seves activitats d’RD ( internacionalitzar). Be, potser em dirien que estic deixant el pais sense llocs de treball, pero mes aviat jo crec que les empreses multinacionals que fan RD aqui i que apofiten els diners d’aqui,tambe fan i MOLT RD en els seus països d’origen.

 2. a 28 gen. 2010 a les 10:39 enriccanela

  Joan,
  Jo crec que les empreses d’aquí fan molt poca R+D, no tenen la dimensió adequada i tampoc l’esperit necessari.
  la meva valoració és que l’administració pública està fent millor la feina que l’empresa. Encara que a vegades no hon reconeguem, les xifres que inverteix l’administració pública estan en línia (potser caldria una mica més), però falla la pota empresarial.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació