- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

Informe sobre l’R+D+i a l’Estat

Enric I. Canela

La ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia [2], ha participat en l’acte de presentació de l’Informe “ La I+D+i de las multinacionales en España como agentes del cambio de modelo económico“, elaborat per la Fundació Innovació Espanya, en col·laboració amb l’IESE.

La ministra ha dit que el Govern ha aconseguit que el nostre país inverteixi en cinc anys 59.000M € en R+D+i.

Aquesta xifra significa que la inversió acumulada en R+D+i durant aquests cinc anys supera el total acumulat a la dècada precedent (52.000M € entre 1994 i 2003).

La ministra també ha destacat que el MICINN garantirà un sistema d’R+D+i competitiu que estimuli les inversions a Espanya. Així mateix, ha destacat que “es tracta d’un procés que el Govern d’Espanya vol accelerar a través de l’Estratègia d’Economia Sostenible a la qual s’integren les dues principals iniciatives polítiques del Ministeri: la Llei de la Ciència, la Tecnologia i la Innovació i l’Estratègia Estatal d’Innovació”.

Segons l’informe presentat, les multinacionals estrangeres ubicades a l’Estat són responsables de més d’un 26% de la inversió en R+D+ i executada pel sector empresarial, i del 30% de la inversió finançada.

D’altra banda, la ministra ha insistit en les prioritats del MICINN de potenciar i consolidar el lideratge científic, així com l’impuls de la transferència de tecnologia i coneixement al sector productiu i la innovació empresarial.