Enric I. Canela

Al web de Biocat he pogut llegir dos anuncis (1 i 2)

Seminari “Com obtenir finançament públic per activitats de R+D+i” que se celebrarà el 15 de febrer.

Seminari “Com aplicar els avantatges fiscals per activitats d’R+D i IT” que se celebrarà el 15 de febrer.

Tots dos al Parc Tecnològic del Vallès (Cerdanyola del Vallès) i els organitza Europainnova.

Són una necessitat, moltes empreses fan R+D+i o una de les seves parts i no les aprofiten.

2 respostes a “Uns seminaris que s’haurien de difondre i aprofitar”

 1. a 28 gen. 2010 a les 9:20 Ignasi

  Pel que he vist, moltes de les empreses que fan RDI o són conscients que en fan, ja s’acullen als ajuts a l’RDI, però no sant tan senzills d’aconseguir i els tràmits moltes vegades són una mica lents.

  Pel que fa a la desgravació, moltes empreses no ho declaren per temor a les inspeccions fiscals, que no es limiten a l’activitat que s’ha desgravat, sinó a tota l’empresa, i normalment a una empresa no li agrada gens que li auditin els comptes complets, és massa farragós…

  Per altra banda, les consultores com Europainnova que difonen aquestes oportunitats se solapen amb les activitats de difusió que ja duen a terme ACC1Ó, l’ACT, el CDTI i AIDIT (semi consultora), no sé si tantes jornades ajuden a aconseguir més subvencions de l’RDI empresarial o només aconsegueixen generar negoci per a les consultores que els duen a terme. Si una empresa vol conèixer quines possibilitats hi ha de finançar l’RDI, només cal que es posi en contacte amb els centres tecnològics de Catalunya, que coneixen aquest tema i la poden assessorar. El mateix per a ACC1Ó o l’ACT.

  Ben cordialment,
  Ignasi

 2. a 28 gen. 2010 a les 10:36 enriccanela

  Ignasi,
  probablement tens raó. No ho conec prou. Jo, però, crec que si una de les empreses autoritzades (AIDIT) fa un certificat ja no hi ha inspecció.
  Jo particularment, recomanaria el conbtacte amb AIDIT.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació