Enric I. Canela

Llegeixo que la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, ha subratllat la necessitat que la nova Estratègia UE-2020 incorpori objectius i indicadors construïts des de la perspectiva de l’Espai Europeu de Recerca (ERA).

Garmendia ha anunciat que la Presidència Espanyola de la UE promourà que les iniciatives en matèria d’R+D posades en marxa dins d’Europa responguin millor a grans reptes com les noves fonts d’energia, el canvi climàtic, la salut o l’envelliment, i en especial a la recuperació i el creixement econòmica.

Espanya també reforçarà el paper de la ciència i la innovació en la promoció de la cohesió social i en la lluita contra la pobresa, temes que s’abordaran a la Conferència internacional “Ciència contra la pobresa” que es celebrarà els dies 8 i 9 d’abril a La Granja (Segòvia).

Amb totes aquestes accions es milloraran aspectes molt concrets de la ciència i la innovació europea, com la mobilitat dels investigadors, la gestió del mapa europeu d’infraestructures científiques o la simplificació de les regles per participar en el Programa Marc.

El llistat complet de tots els esdeveniments organitzats pel Ministeri de Ciència i Innovació durant la Presidència Europea poden consultar a la pàgina web del Ministeri, fent clic aquí.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació