Enric I. Canela

Dissabte escrivia La generalitat talla la retribució del PAS de les universitats. Ja deia que això prometia.

20 minutos a la pàgina 6 publica avui: Comença una vaga a les universitats El personal d’administració i serveis de les universitats públiques catalanes es mobilitzarà partir d’avui per exigir lapagaextrade325 euros que preveu la seva actual conveni col·lectiu.

Europa Press diu que unes trenta persones d’Administració i Serveis (PAS) de la UAB i d’altres centres es van tancar aquest migdia al despatx del gerent de la universitat per exigir el pagament de 325 euros que preveu el conveni laboral. El representant de Comissions Obreres diu que aquests 325 euros corresponen al 2009 i cap de les universitats el paga perquè supera l’increment salarial fixat per la Conselleria d’Economia de l’ocupació, que durarà 24 hores, es traslladarà aquesta setmana a la UB i a la URV, i la propera a la UPC, la UdG, la UPF i la UdL.

Dieun que aquests diners havia de pagar-se el desembre de 2009, però les universitats van demanar fer-ho el gener de 2010. Després d’haver acceptat la proposta, els sindicats se senten “enganyats”.

El gerent de la UAB va enviar una carta a tota la comunitat universitària, a la qual ha tingut accés Europa Press, en què argumenta que la Llei de Pressupostos de l’Estat i la Llei de Pressupostos de la Generalitat “estableixen una regulació jurídica que sembla que pot estar en contradicció amb el compromís assolit en el V Conveni “. Amb això, va manifestar la seva explícita voluntat de complir el seu compromís, així com de trobar “els mecanismes” perquè, sense violar la llei, puguin efectuar els pagaments compromesos.

La veritat és que els diners s’havien de pagar al gener i no al desembre. No cal que diguin una cosa per una altra. Tenen raó quan que el conveni és un compromís, però el conveni diu:

PLUS CONVENI. Tot el PAS Laboral de les Universitats Públiques Catalanes tindran les següents percepcions en concepte de Plus Conveni:

· 300 € pagament únic al mes d’octubre de 2007

· 300 € pagament únic al mes de gener de 2008

· 460 € consolidables al salari al mes de gener de l’any 2009

· 325 € en pagament únic al mes de gener de l’any 2010

Veurem que fan les universitats que sembla que estan lligades per la norma superior. Realment no sé quina norma preval: la llei de pressupostos o el conveni.

2 respostes a “Conflicte amb el personal laboral de les universitats”

  1. a 02 febr. 2010 a les 3:58 Delletres

    Ara entenc perque gestió acadèmica de lletres encara funciona pitjor des de fa uns dies.

  2. a 02 febr. 2010 a les 7:46 enriccanela

    De Lletres,
    La gestió acadèmica no té (normalment) personal laboral, és funcionari. Serà per una altra cosa.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació