Enric I. Canela

Llegeixo que Unió de Pagesos considera molt desencertada la campanya de recomanacions saludables de la Generalitat de Catalunya, en la que apareix un plàtan, i no cap fruita o verdura que es conreï a Catalunya. El sindicat demanarà que es retiri aquest anunci que ha aparegut imprès en algunes publicacions, i que es reediti amb productes agraris que es produeixen a Catalunya. En aquest sentit, considera que la Generalitat ha perdut una oportunitat per promoure la producció agrària catalana entre la ciutadania, una de les velles reivindicacions del sector.

Jo hi coincideixo. El plàtan és bo, però jo recomanaria altres coses. Per exemple, seria bo que s’hi fixessin en la dita en anglès: An apple a day keeps the doctor away. A banda d’altres fruites i verdures, una poma darrere de capa àpat és, amb seguretat, una de les millors coses que es poden fer per mantenir l’organisme en bones condicions. I Catalunya té unes magnífiques pomes.

Clar que encertar en l’anunci requereix pensar. No sé com ho han fet, però un anunci del Govern és sempre política que va més enllà del missatge concret. A més de la dietètica, la nutrició o el que sigui hi ha altres coses. Com deia, cal pensar!

6 respostes a “An apple a day keeps the doctor away”

 1. a 06 febr. 2010 a les 11:58 Ramon (Girona)

  De totes maneres, la dita és ben curiosa, perquè el que rima no és pas apple. De fet, si ens fixem en això, es podria invertir, i dir quelcom tan ximnple com: “A doctor a day keeps the apple away” (i seguiria rimant igual). En tot cas, coincideixo plenament en la promoció del consum de fruita.

 2. a 07 febr. 2010 a les 10:23 enriccanela

  Ramon,
  És veritat. De totes formes, aquesta dita gal·lesa, ben antiga té tot el fonament científic. està perfectament demostrat que les pectines (entre altres coses) de la poma tenen un valor inqüestionable per eliminar residus de la digestió, entre ells el colestroil i les sals biliars. També determinats contaminsnts gràcies a l’adsorció. Igualment ajuden molt al transit intestinal.
  Una poma darrere cada àpat és una fórmula fàcil i barata per a la bona salut.

 3. a 07 febr. 2010 a les 11:29 Miquel

  Dolça o àcida, grossa com un puny, manté la poma el metge ben lluny.

 4. a 07 febr. 2010 a les 11:40 enriccanela

  Gràcies Miquel,
  No la sabia, que poc sabem de les nostres dites!

 5. a 07 febr. 2010 a les 1:25 Miquel

  Enric, jo tampoc no la sabia. L’he inventada, perquè no he trobat cap dita sobra la poma al llibre que tinc sobre 5000 dites i refranys populars.

 6. a 07 febr. 2010 a les 1:54 enriccanela

  Miquel,
  Doncs és bona. Sorprenent qualitat aquesta. Els químics servim per a tot, hehe.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació