Enric I. Canela

Llegeixo que el Congrés dels Diputats ha aprovat una iniciativa parlamentària de CiU amb el suport del PSOE que insta al govern espanyol a revisar el sistema de beques, la distribució i les competències de les comunitats autònomes. Aquesta moció s’ha aprovat durant el ple d’aquest dimarts. Es tracta d”eliminar les ineficàcies i insuficiències del model actual’. La moció aprovada demana que se compleixi amb l’Estatut i les transferència que preveu en aquesta matèria així com que es destini el 0,2% del PIB a beques l’any 2015.

Sobre beques s’ha discutit molt, fins i tot el Tribunal Constitucional va dir que s’haurien de traspassar a Catalunya. El govern espanyol no fa ni cas. Ara han aprovat que es farà tot això, res, s’ho miraran i prou.

Genial això del 0,2%, la mitjana de l’OCDE era el 0,27% al 2007. Faran el que podran aquests dos anys, voluntat de millorar en tenen al Ministeri d’Educació, però diners no.

Bé que s’hagi aprovat això, bé que es parli de beques, però em temo que aniran fent. Aquest govern espanyol ha portat l’estat a la ruïna. No governarà al 2015. Esperem que fan els propers que, indefectiblement serà el PP. Em sembla que fins i tot els socialistes votaran al PP si el “crack” segueix de cap de llista.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació