- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

El tancament del PAS laboral de la UB ha començat

Enric I. Canela

Ahir escrivia El PAS laboral de la UB es tancarà demà [2]. Efectivament, així ha estat. Uns trenta laborals del PAS s’han tancat fins demà per demanar, entre altres coses, el pagament dels 325 euros que s’havien d’haver satisfet al gener.

El vicerector de Relacions Internacionals i adjunt al rector de la UB, [3] Carles Carreres, ha explicat que la universitat no paga als administratius perquè la Generalitat l’hi ha prohibit, tot i considerar que “els compromisos s’han de complir”. Ha dit que “és just i legal”i que els administratius tenen raó. Ha assenyalar que aquests diners ja estava pressupostat per la universitat, però que si el centre el paga, serà a costa del patrimoni de la UB i no del finançament públic.

Crec que l’agencia de notícies s’ha fet un embolic perquè no són administratius i em temo que si es paga el diners els reclamaran al Gerent que haurà de respondre davant del tribunals. Aquesta distinció entre finançament públic i patrimoni de la UB no té sentit. El pressupost és únic.