Enric I. Canela

Estava repassant els documents del web Estrategia 2015. Un fet que em crida l’atenció és que documents importants com ara l’esborrany de l’Estatut del Personal Docent i Investigador de les Universitats Espanyoles (entenc que el darrer, impossible saber-ho), no porten data. Crec que seria una bona norma posar-ne.

Per altra banda, les notes informatives que l’acompanyen semblen pertànyer a un document de fa onze mesos. Els responsables del web haurien de tenir cura de gestionar adequadament la informació.

2 respostes a “És bo posar data als documents”

 1. a 12 febr. 2010 a les 6:39 C. Urbano

  Certament aquest és un tema ben trist a tot tipus d’administracions i organitzacions… En aquest cas la portada té una magnífica etiqueta que diu “fecha” que està en blanc!

  No hi ha una planificació del disseny de documents, no es segueixen normes internacionals de presentació o de gestió de documents …
  Certament cal una disciplina i una organització que no està a l’abast de tothom… però l’Administració General de l’Estat, els grans Ajuntaments, les Comunitats autònomes que publiquen documents en llocs web oficials i en obert, sí que haurien de complir en aquest terreny.

  En molts casos tampoc s’omplen les metadades que figuren en l’opció “Propietats del document”, o quan s’omplen es fa més per casualitat i sense una intencionalitat clara. En el cas que cites, si mirem amb el lector d’Acrobat les propietats del document, diu [sic]:

  _Archivo_: Borrador.pdf
  _Título_: Microsoft Word – BORRADOR Est.PDI_10-11.2008.doc
  _Autor_: clementa.lopez
  _Asunto_: [res de res]
  _Palabras clave_: [res de res]
  _Creado el_: 11/11/2008 14:28:28
  _Modificado el_: 23/11/2009 11:36:14
  etc. etc….

  Bé com a mínim queda clar que des del novembre del 2008 estem a voltes amb aquest tema!

 2. a 13 febr. 2010 a les 6:43 enriccanela

  Cristobal,
  Si, sobta veure l’espai en blanc. El tema de documentació, tu ho saps bé, es deixa en mans d’afeccionats.
  No s’entén que les administracions fortes no tinguin això ben resolt. Caldria un sistema de qualitat. Si entrem en el tema de la xarxa… Quantes administracions tenen coses penjades que són antigues i han deixat de tenir valor, projectes abandonats de webs antics però que Google troba perquè existeixen. Un desastre.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació