Enric I. Canela

Tribuna del suplement Campus del diari El Mundo publica Beques, esforç i justícia social de Miguel Anxo Bastos, professor de Ciència Política i de l’Administració de la Universitat de Santiago de Compostel·la.

És una reflexió sobre alguns aspectes del Document de Reflexió sobre la millora de les Polítiques de Finançament de les Universitats per a promoure l’excel·lència acadèmica i incrementar el impacte socioeconòmic del Sistema Universitari Espanyol (SUE) presentat el passat més de gener per la Comissió Mixta de Finançament Universitari.

La reflexió critica les formulacions polítiques i haig de donar l’autor de l’article en que algunes de les afirmacions que es fan haurien de sustentar-se en aspectes no subjectius.

És cert que la part més valuosa del document és la relativa a beques. L’autor, però, diu: El document del Ministeri falla en que centra els seus objectius en ampliar el nombre d’estudiants becats, no a discutir què és el que s’estudia a les nostres universitats i si això té alguna relació amb els mercats de treball.

Bé, les beques, en nombre i quantia, han d’augmentar. És cert que la política universitària no s’adequa a les necessitats de la societat, si a la demanda dels estudiants. Aquesta adequació és necessària i exigeix altra cosa que un document que analitzi el finançament. És cert també que no es pot fe runa política de beques als postgraus tal com estan plantejats ara. La meva opinió, manifestada ja fa molt, és que la situació dels postgraus, de la majoria, hauria de revisar-se. Crec que és llençar els diners i fer perdre el temps als estudiants.

En tot cas, l’article, tendenciós políticament, com ho és el document de la Comissió, té aspectes que han de ser valorats.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació