Enric I. Canela

L’altre dia vaig escriure European Entrepreneurial Region Award. M’alegrava pel premi que ha rebut Catalunya per les seves polítiques estratègiques per a petites i mitjanes empreses amb aquest guardó que reconeix les regions més emprenedores de la Unió.

L’altre dia no vaig saber trobar la informació “mare”. La Generalitat crec que no la va donar. M’ha costat però he tret l’entrellat. Ho vaig deixar pendent fins tenir una mica de temps per fer-ho. Aquí podreu veure l’esdeveniment: Award ceremony: 6 regions have become the first winners of the EER label.

Repordueixo el text:

On 11 February 2010, six European regions proactive in the creation of jobs and the boosting of their local economies through their entrepreneurial vision have become the first winners of the EER label at a Ceremony in the Committee of the Regions (CoR) headquarters in Brussels.

The awards have been handed out by the newly elected President of the CoR, Merces Bresso (PES/IT), the European Commission Vice-President for inter-interstitutional relations and administration, Maroš Šefčovič, and the former President of the Cor, Luc Van den Brande.

The first EER labels will cover the years 2011 and 2012 with three winning regions per year.

The winners are:

· For 2011: Brandenburg (DE), County Kerry (IE), Murcia (ES)

· For 2012: Catalonia (ES), Trnava (SK), Uusimaa/Helsinki (FI)

Next steps

Considering the forward looking concept of the EER label, each of the applicants was required to demonstrate its political commitment showing the sustainability of the plan and ensure its effective implementation. The winning regions will all be visited by three members of the EER jury over the next two years to assess the progress made with the implementation of their respective actions plans.

Com podreu llegir, Catalunya va guanyar juntament amb Trnava i Uusimaa el guardó per al 2012, mentre que Brandenburg, County Kerry i Murcia el del 2011. Si us fixeu es premien tres regions per any.

Per aclarir les coes, cal dir que es premia un projecte (la implantació del l’Small Business Act a Catalunya 2010-2013) i no una realitat feta. Això són els fet tot i que el projecte m’agrada molt. Cal dir que és l’objectiu del concurs.

El que no m’ha agradat gens és la poca elegància de la Generalitat destacant el guany davant d’altres i obviant que el premi és compartit per a l’any 2012 i que per al 2011 hi ha altres tres regions. Contrasta amb el comportament informatiu de Múrcia.

Aquest comportament porta a què Ridao digui bajanades: De fet, ha recordat que aquesta mateixa setmana, Catalunya ha estat premiada per ser la regió més emprenedora d’Europa. Això ho ha dit per criticar que CiU es presti a pactar per resoldre la crisi econòmica de l’Estat i no per ajudar a Montilla. Ha dit que el que ha de fer l’Estat es copiar un model d’èxit com el de Catalunya. Podia haver ofert el de Múrcia. Aprofito per felicitar al govern de Múrcia.

Algun exemples del model d’èxit:

Cert que això són indicadors i cal emprar molts més, però recomanaria al Govern dues coses: modèstia i elegància. I al Sr. Ridao, que no és Govern, també, però a més que s’informi bé.

6 respostes a “La conveniència d’informar-se bé”

 1. a 13 febr. 2010 a les 8:10 Joan Gil

  “Algun exemples del model d’èxit:

  · Catalunya, líder en atur amb 22.122 desocupats més al gener”

  Boníssim.

 2. a 13 febr. 2010 a les 9:01 enriccanela

  Joan,
  ÉS que s’ha quedat ben servit el Ridao. Potser té raó en el fons, però els arguments són de pena.

 3. a 14 febr. 2010 a les 12:23 Miquel

  Gràcies, Enric, per cercat la font de la informació. Ja m’estranyava!Catalunya no és cap desastre, però tampoc és la reina de la festa.

 4. a 14 febr. 2010 a les 1:56 enriccanela

  Miquel,
  Jo he logiat sovint la bona tasca d’ACC1Ó, però el que no és admisible és aquesta propaganda absurda.
  El que és un desastre és la gestió dels webs de la UE. Un caos monumental.

 5. a 16 febr. 2010 a les 12:37 Maria Vidal

  Em sembla molt lamentable l’article. Per què us fa tanta ràbia que Huguet reculli un premi i a catalunya se la premiï? I no té raó el Joan Ridao sobre el tema de CiU? Voleu dir Canela que no us pesa massa 25 anys militant a CDC?

 6. a 17 febr. 2010 a les 12:03 enriccanela

  Maria Vidal,
  Em sembla magnífic que Huguet reculli un premi, el que em sembla impresentable és que es doni la informació esbiaixada. De fet vaig mostrar la satisfacció en el prim er article i em va fer vergonya com a català veure que s’havia donat la informació amb aquest biaix. De Múrcia haurien d’aprendre.
  A mi el tema de CiU m’importa ben poc, el que no pot dir Ridao, refereint-se a això és que el model català és d’èxit. El model català, regular, regular.
  Potse rés que sou d’ERC? Jo sortosament passo d’uns i altres.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació