Enric I. Canela

Aquests dies han sortit algunes referències del rànquing Webometrics (Ninguna universidad española consigue colarse entre las cien mejores del mundo i La UPV en el puesto 99 de las mejores universidades europeas). He escrit alguns cops sobre aquest rànquing, la darrera a Mala posició de les universitats catalanes en el rànquing d’Internet.

Aquests titulars de premsa són estúpids. Aquest rànquing mesura alguns paràmetres sobre el web de les universitats. El problema de les universitats catalanes és que acostumen a tenir més d’un domini i això penalitza. Pot afectar a la posició en alguns dels paràmetres que mesuren presència a la xarxa però no a la cerca d’informació, etc.

Cal millorar els webs, la meva opinió és que en general no són prou bons, però aquest rànquing no serveix en absolut per mesurar la qualitat d’una universitat. Més o menys el mateix que opinar sobre la qualitat dels seients de les biblioteques. Fins que no em demostrin el contrari, la qualitat depèn de la docència i de la recerca.

2 respostes a “Rànquing inutil i periodisme de titular absurd”

  1. a 14 febr. 2010 a les 9:26 Miquel

    D’aquest rànking n’he parlat vàries vegades., la darrera a http://edunomia.net/diari/edunomia/arxius/2009/cibermetria.html després d’un seminari que vaig fer amb el cap del grup de recerca de Webometrics. Coincideixo plenament amb la teva apreciació. És un mal titular d’un rànking que no mesura la qualitat de les universitats, sinó una altra cosa.

  2. a 14 febr. 2010 a les 10:26 enriccanela

    Miquel,
    Si, li has dedicat força atencio. Un rànquing interessant per mesurar altres coses que no la qualitat de les universitats tal com l’enetnem.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació