Enric I. Canela

Llegeixo que la coneguda com “la sala dels tuppers” de la UB ha estat tancada de manera indefinida per la direcció del centre. El motiu és, segons diuen, “la degradació de l’espai”.

No tinc ni idea d’on estava instal·lada, ni sé en quines condicions estava. Crec que cal habilitar espais per als estudiants, no tots poden pagar-se el dinar i prefereixen portar-lo de casa, però els estudiants s’han de comprometre a deixar les coses en condicions. També ha d’estyar restringit i només ha de ser per als estudiants.

Poso un exemple, el bar de la Facultat de Biologia té unes taules fora, al carrer. A mig matí el terra és una autèntica porcada. I si fa vent no em parlem.

Aquest article també parla de la Biblioteca de les facultats del Raval. Aquí si que sóc taxatiu. Cal un carnet d’usuari. Facilitat per obtenir-lo però carnet.

4 respostes a “Espais per a tots però nets”

 1. a 21 febr. 2010 a les 8:08 alumne

  Pel que diuen sembla que estava a una de les facultats del Raval. No és l’única: a Física i Química en tenim una semblant, també aconseguida pels estudiants.

  I tampoc és l’únic cas de tancaments per corregir comportaments: conec una sala d’estudis que es tancava unes setmanes cada 3 ó 4 semestres per trencar hàbits de parlar alt i manca d’ambient d’estudi.

  Compromís i respecte, cert, però també ho és que amb uns pocs estudiants que no en vulguin, se’ls deixa fer i després acaben pagant tots.

 2. a 21 febr. 2010 a les 8:42 enriccanela

  El problema que expliques sempre és el mateuix. A la universitat no es pot posar disciplina. No és costum. En una universitat esttrangera seriosa un universitari que molesta en una sala d’estudis és expulsart. Aquí l’has d’aguantar, aleshores es diu que no hi ha ordre, es tanca, etc.
  Al meu parer els prois estudiants, la majoria, no hauria de permetre tot això.
  de Física i Química no en sabia res.

 3. a 21 febr. 2010 a les 9:23 alumne

  Potser no ho he deixat prou clar: La sala menjador de FiQ, que dóna a l’atri solar (a la part oposada al bar), també la vàren aconseguir els estudiants, però, que jo sàpiga, no està tancada.

  Quant a la disciplina, només parlar-ne a les nostres universitats públiques ja costa…

 4. a 21 febr. 2010 a les 9:50 enriccanela

  No, no ho havia entès. M’estranyava que a FiQ s’hagués tancat. No hi ha els problemes que hi ha a altres facultats.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació