Enric I. Canela

El projecte BZ avança. Manel Royes ha comentat que les comissions de cada una de les branques d’activitat (alimentació, tecnologia i cultura) s’han constituït i han començat els seus treballs i per altra banda, han començat els enderrocs per urbanitzar la zona. Montilla ha manifestat el seu suport. El projecte BZ es desenvoluparà en dues illes d’un total de 50 hectàrees que havien estat ocupades per l’empresa automobilística SEAT a la Zona Franca.

El projecte BZ es va formalitzar públicament a finals de l’any passat i per fer-ho realitat a l’CSFB s’han associat entitats com la Universitat de Barcelona, l’Hospital Clínic, IRTA, Fundació Privada Parc d’Innovació La Salle, Mercabarna, Fundació Parc Científic de Barcelona, Associació CataloniaBio i un conjunt de productors audiovisuals (Gestmusic-Endemol, Lavinia, RBA Audiovisual) i d’associacions del sector cinematogràfic.

El CZFB invertirà aquest any 2010 i el proper uns 42 milions d’euros en els treballs d’urbanització d’aquesta zona i en la rehabilitació de l’edifici corporatiu de SEAT, que molt probablement es dedicarà a acollir productores de la indústria audiovisual.

Fins ara s’han enderrocat més de 200.000 metres quadrats de naus industrials antigues, l’operació d’aquest tipus més important a Barcelona des de la construcció de les Rondes, a la dècada dels 90.

Una resposta a “El projecte BZ, una aposta de futur”

  1. […] més d’un any, al febrer del 2010, escrivia El projecte BZ, una aposta de futur. Em referia a la creació del Barcelona Zona Innovació (BZ) impulsat pel Consorci de la Zona […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació