- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

Poca transparència la del Ministeri d’Educació

Enric I. Canela

Al web del Ministeri d’Educació podreu llegir:

El ministre d’Educació, Ángel Gabilondo, ha presidit la reunió de la Conferència General de Política Universitària [2], en què estan representades les comunitats autònomes. En la trobada també han estat presents el secretari general de Unviersitats, Màrius Rubiralta, el secretari general d’Innovació, Juan Tomás Hernani, el director general de Política Universitària, Juan José Moreno, la directora general de Formació i Orientació Universitària, Mercedes Chacón, i el director general de Relacions Internacionals, José Manuel Martínez Sierra.

I també:

El ministre d’Educació, Ángel Gabilondo, ha presidit aquesta tarda la celebració del Consell d’Universitats [3] a la seu del Consell Escolar de l’Estat. El Consell d’Universitats és l’òrgan de coordinació acadèmica, cooperació, consulta i proposta en matèria universitària, i d’ell formen part els rectors de les universitats espanyoles i cinc membres designats pel president del Consell, que és el ministre d’Educació.

Com veieu una informació extraordinària la que donen els serveis del Ministeri d’Educació. Recordo que el Ministeri de Ciència i Innovació, quan universitats estava allà, donava una bona informació. S’ha perdut amb el canvi.

Gràcies a les agències sabem [4] que durant aquestes reunions, s’han analitzat, entre d’altres, un informe elaborat pel ministre, un altre que es va presentar en l’últim Consell de Ministres d’Educació de la Unió Europea, celebrat dilluns passat a Brussel·les i un document de bases per a la implantació del Programa Campus a les universitats espanyoles.

O sigui no sabem gaire de com van les coses. Visca la transparència.