Enric I. Canela

Ahir escrivia Ja tenim l’esborrany de la Llei de la Ciència, la Tecnologia i la Innovació. Com era lògic i natural l’aparició de l’esborrany ha motivat diverses valoracions de la premsa:

A banda, apareixen unes declaracions de la ministra Cristina Garmendia, Garmendia: La Ley de Ciencia cierra una etapa.

També podeu llegir les valoracions més oficials a El borrador de Ley de la Ciencia crea nuevos organismos y facilita la relación público-privada

Un aspecte que crida l’atenció i que obliga a què ens mirem la llei amb lupa és el que diu a l’Exposició de motius: …el desenvolupament de les competències en matèria de recerca científica i tècnica i innovació tecnològica de les comunitats autònomes a través dels seus Estatuts d’Autonomia i de l’aprovació dels seus marcs normatius.

Aquest desenvolupament ha donat lloc a veritables Sistemes Autonòmics de R+D amb entitat pròpia, que coexisteixen amb el Sistema promogut des de l’administració General de l’Estat. Aquest “sistema de Sistemes” demanda, en nom d’una major eficiència i recerca de sinergies, l’establiment de nous mecanismes de governança basats en la cooperació, des del respecte a les respectives competències.

Perillosíssim, cada vegada que escriuen alguna cosa així ens prenen un llençol. M’hauré de llegir la llei amb molta cura.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació