Cristina: deixa’t anar!


Enric I. Canela

La ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia ha reconegut que hi ha hagut un “ajust de fons” per la seva cartera en el capítol de subvencions, però ha explicat que “no redunda” en projectes en marxa o en els nous per a 2010. Bé això només en part.

Ha dit que no ha patit una retallada del 15%. El ministeri en la seva totalitat segueix tenint un pressupost superior al de l’any anterior. Ha dit que ha tingut un petit ajust de fons de la part del Capítol 7, de subvencions, i s’ha traduït en un ajust intern entre el ministeri i els seus organismes públics de recerca, que no ha a redundat en absolut en cap retallada de projectes en marxa i de projectes nous per a aquest any. Doncs si ha redundat. Només cal que li preguntin a alguns dels que no han vist renovat el contracte.

En aquest sentit, ha incidit en què “el sistema no ho notarà” i que ja s’han llançat totes les convocatòries “perquè es vegi que això és així”. Això si, aquests projectes van bastant bé.

Estic content que la ministra vagi dient les coses com són, només ha de donar un pas més, que es deixi anar, i mirar-se les xifres dels diferents programes que no estan directament integrats en aquestes convocatòries no “retallades”. Aquest “petit ajust” ha afectat a persones.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació