Enric I. Canela

Sembla que el govern espanyol, després de tenir la llei de la Ciència, la tecnologia i la Innovació aturada molts mesos, ha decidit que cal aprovar-la urgentment. Quinze dies! Sembla que molts problemes que han endarrerit que la llei estigués ja aprovada han vingut del propi govern espanyol. És difícil que un govern que és capaç de treure’s de la màniga una Llei de l’Economia Sostenible pugui fer alguna cosa intel·ligent, ja es veu la ruïna en la que han sumit l’Estat.

Pel que he llegit la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, reunirà a totes les comunitats autònomes a Sevilla el proper 3 de març per presentar l’últim esborrany.

L’esborrany de la llei és incomplet. No preveu la tan promesa transformació del CSIC en agència, tampoc la revisió de l’Agència Nacional d’Avaluació i Prospectiva (ANEP), la correcta definició d’una carrera científica l’encaix amb el sistema productiu o la difusió i internacionalització del sistema espanyol. A sobre la nova Agència de Recerca no està definida i dependrà d’algun decret o així. A més em fa por la intervenció sobre les polítiques autonòmiques.

Amb tot, benvingut sigui l’esborrany. De tot això podeu llegir més coses a:

Malauradament, una de les “novetats”, segons la premsa, seria el relleu de Cristina Garmendia. Després de posar-li pals a les rodes el geni del president espanyol podria acomiadar-la, si més no és el que la premsa interpreta. Seria una estupidesa més. Ja sabeu que a Cristina Garmendia li he criticat poques coses, la més significativa és no haver dit: adéu siau. Hi ha llocs on no pot estar una persona intel·ligent.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació