Enric I. Canela

L’altre dia vaig escriure La llengua de la UB: No m’ho puc creure. L’escrit reproduïa una carta al diari AVUI en la que es feia una queixa per l’ús exclusiu de l’espanyol en una enquesta telefònica suposadament encarregada per la UB. En els comentaris, un lector deia que en una enquesta virtual la cosa també era així. Deia que era a antics alumnes.

Avui la UB publica al mateix diari la resposta:

El català, la llengua de la UB

Com a vicerectora d’Estudiants i Política Lingüística de la Universitat de Barcelona voldria fer unes puntualitzacions sobre la carta publicada el passat 20 de febrer i signada per Yves Gerbeau. Vull informar que des de la Universitat de Barcelona, actualment, no estem duent a terme institucionalment cap enquesta telefònica i tampoc no ens consta que cap unitat o servei de la UB hagi iniciat cap consulta telefònica. Malauradament, pel que fa a la informació sobre la procedència de l’enquesta s’afirma que l’indicador mostrava un número telefònic desconegut, cosa que no permet localitzar-ne l’origen, malgrat l’al·lusió a la UB, i, per tant, no és possible poder verificar la queixa referida. En tot cas, vull destacar que la UB té com a llengua oficial el català i fa del català la llengua vehicular d’ús majoritari en les activitats que li són pròpies. La UB assumeix des de sempre una responsabilitat especial en relació amb la llengua catalana en l’àmbit universitari, i manté el compromís amb la societat catalana de respecte, ús i promoció de la llengua, tal com es preveu en l’estatut de la UB i en el reglament d’usos lingüístics. Es pot afirmar amb tota seguretat que des de la UB no es prohibeix ni es prohibiria mai l’ús del català en dirigir-se a persones catalanoparlants o a parlants d’altres llengües

Gemma Fonrodona,
Vicerectora d’Estudiants i Política Lingüística de la UB

Em temo, per la informació que he anat recollint, que la cosa podria ser certa tot i que probablement  no s’hauria fet per les vies directes UB. El que també deu ser veritat és que la vicerectora no ho deu saber. Conec a la vicerectora i no escriuria això si no pensés que és cert.

2 respostes a “Rèplica pel català a la UB”

  1. a 26 febr. 2010 a les 9:22 Ignasi

    Ja ho vaig pensar quan vaig llegir l’anterior notícia, té pinta que algú (de la UB, o de la seva òrbita dels grups de recerca o transferència, o ni això) ha fet una subcontractació a uns enquestadors que per aconseguir credibilitat utilitzen el nom de la UB…

  2. a 27 febr. 2010 a les 12:18 enriccanela

    Ignasi,
    No crec que sigui algú aliè a la UB, però segurament s’ha fet empant eines externes, vull dir alguna cosa del grup o així.
    De moment ni idea, però no crec que una enquestadora posi el nom UB sense ser cert.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació