Que inventin ells!


Enric I. Canela

El País es feia ressò de la publicació a la revista Science de la crítica a la retallada en R+D enviada pels convocants a la manifestació del 6 de març i sobre la que ja vaig parlar aLa carta de la lluita per la recerca a Science. Diu El País:

Els retalls en la inversió en recerca i desenvolupament (R + D), tant en el pressupost estatal espanyol com en els autonòmics, afectarà molt als investigadors en formació, asseguren els autors d’una carta que publica la revista científica Science. “Els investigadors amb contractes temporals veuran com, després d’anys de treball i formació, els seus contractes poden no ser renovats”.

Segons la carta, “l’R + D ha estat la gran descuidada en les mesures especials anticrisi recents, conegudes com a Pla E, tot i que els fons dedicats a la ciència i la seva infraestructura haurien complert els mateixos objectius i serien rendibles en els anys següents. Un programa de formació per a futurs investigadors i tècnics hauria proporcionat oportunitats a treballadors en atur d’altres sectors”.

Entre els defectes del sistema espanyol de ciència i tecnologia, la carta es refereix a la manca endèmica de fons, els continus canvis dels seus gestors i de la seva estructura, que no existeix un calendari fix per a les convocatòries de projectes a finançar, els retards burocràtics , l’arbitrarietat en la selecció, promoció i estabilització del personal investigador i la paràlisi de les iniciatives legislatives necessàries. Els signants representen les organitzacions que han signat un manifest que serveix de base per a la manifestació convocada per al proper dia 6 de març a Madrid, amb el lema Investigar és futur.

Les coses són com diuen, però “que inventen ellos!”.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació