Enric I. Canela

El Departament d’Innovació, Universitats i Empresa (DIUE) destinarà 20 milions d’euros de fons europeus FEDER a ampliar i modernitzar infraestructures de recerca i crear-ne de noves. Se’n beneficiaran d’aquestes inversions l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA), l’Institut Català de Paleontologia (ICP), l’Institut Català de Nanotecnologia (ICN), l’Insitut Català d’Investigació Química (ICIQ), el Centre de Regulació Genòmica (CRG), l’Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada del Càncer (IMPCC), i l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO).

Totes aquestes entitats són centres CERCA de la Generalitat de Catalunya, i cal que el govern autoritzi la signatura del conveni que els permetrà rebre el cofinançament d’aquests fons europeus per a infraestructures de recerca (FEDER 2007-2013). Mitjançant aquest conveni, podran finalitzar obres en edificis o construir una nova seu, i adquirir equipament científic, com ara microscopis electrònics, equips de ressonància o altre equipament de laboratori. Alguns d’aquests centres, com l’ICN, l’ICIQ, i l’ICFO, ja havien rebut cofinançament de l’anterior fons FEDER (2000-2006) per construir les seves seus respectives.

El Departament d’Innovació, Universitats i Empresa ha obtingut mitjançant el Comissionat per a Universitats i Recerca (CUR) un total de 82,7 milions d’euros de fons FEDER per al període 2007-2013. El Comissionat ha rebut un total de 24 projectes d’universitats i centres de recerca per participar d’aquests fons, dels quals 15 ja estan aprovats. Avui, s’acorda signar el conveni de 8 d’aquests 15 projectes, corresponents a 7 centres CERCA.

CERCA, Centres de Recerca de Catalunya, és un programa impulsat pel Govern de la Generalitat de Catalunya que agrupa, coordina i divulga les activitats de 39 centres de recerca independents. Tots els centres CERCA són participats per la Generalitat de Catalunya i per una o diverses universitats catalanes.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació