Enric I. Canela

Garmendia es va reunir reunit amb les comunitats autònomes en el Consell General de la Ciència i la Tecnologia, organisme que serà substituït pel Consell de política científica i tecnològica, segons l’esborrany de l’avantprojecte de llei que el Ministeri de Ciència i Innovació preveu serà aprovat en el Consell de Ministres del proper 12 de març.

La ministra va demanar al Consell General impulsar de forma conjunta i consensuada una veritable política científica d’Estat. En aquest sentit, el ministeri va destacar des del principi la seva voluntat que la nova llei que substituirà la Llei de la Ciència de 1986 serveixi per coordinar les CCAA des del respecte a les competències en R+D.

Serà el nou Consell de política científica i tecnològica, que ara promou accions conjuntes en matèria de recerca de les comunitats amb l’Administració General de l’Estat, el que establirà els mecanismes d’avaluació de l’Estratègia Estatal d’Innovació, la creació també està proposada a l’ esborrany.

Em pregunto que vol dir “coordinar” en el llenguatge oficial. Em fa més por que una pedregada. Sempre que “coordinen” acaben manant. És obvi que la llei durarà més que la ministra.

Només cal veure com han “interpretat” la Constitució pactada.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació