Enric I. Canela

Avui uns 2.500 investigadors, segons fonts dels convocants,s’han manifestat a Madrid per exigir al govern espanyol que incrementi la inversió en matèria científica, si de debò defensen un model productiu basat en el coneixement, i el disseny d’una carrera professional estable i digna.

Aquest col·lectiu, principalment, de joves investigadors, recolzats per institucions científiques, universitats i sindicats, van denunciar la retallada per part del Ministeri de Ciència i Innovació del 10% del pressupost per a les subvencions a investigadors, respecte a 2009, a més del retard de més de dos anys de l’aprovació de la Llei de Ciència.

Després de la marxa, representants de la plataforma han llegit un comunicat en què han reivindicat que en aquest context de crisi resulta indispensable que la ciutadania i la classe política prenguin consciència del paper central que tindria una aposta decidida per l’R+D+i la creació d’un sistema econòmic estable i de rendiment sòlid a mitjà i llarg termini.

La Plataforma per la Recerca està formada per la Federació de Joves Investigadors (FJI / Precaris), l’Associació per a l’Avanç de la Ciència i la Tecnologia a Espanya (AACTE), l’Associació Nacional d’Investigadors Ramón y Cajal (ANIRC), l’Associació Nacional d’Investigadors Juan de la Cierva (ANIJDC) i l’Associació d’Investigadors Parga Pondal (AIPP) i l’Associació Nacional d’Investigadors Hospital (ANIH).

Podeu llegir més informació a ABC, Público, El País i El Mundo.

2 respostes a “2.500 investigadors es manifesten per la societat del coneixement”

 1. a 07 març 2010 a les 9:51 jorge

  Espero que esos jovenes investigadores sean mas rigurosos en sus experimentos que contando asistentes, por que de lo contrario estamos “apañados”.
  En el momento de más público no habría ni mil personas. En todo caso, mi respeto a los valientes que defienden sus ideas contra la lluvia, con independencia de si tienen o no razón – que, en mi opinion, sólo la tienen en parte-

 2. a 07 març 2010 a les 10:51 enriccanela

  Jorge,
  Normalment passa. “Fons dels convocats”, “fons de l’ajuntament” i “fonys contraries o receptores de la demanada” discrepen molt.
  Mentre les demandes siguin pacífiques i reivindiquin coses bones, benvingudes siguin.
  Coincideixo amb el respecte a aquells que fan un esforç per demanar el que creuen just.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació