Enric I. Canela

La Vanguardia publica avui Los cambios del programa Serra Húnter inquietan a los profesores. Fa ja temps que el col·lectiu està mobilitzat, no veuen el futur clar. El programa Serra Hunter va nàixer amb uns objectius molt clars, crear un col·lectiu de professorat contractat que no depengués de les decisions polítiques de Madrid. Un professorat depenent de la normativa catalana. S’arribaria als 1.200 professors entre el 2003 i el 2015. Ara hi ha 600 professors agregats.

El problema és que aquest professorat que cobra igual que el professor Titular (funcionari) costa més perquè cal pagar la quota patronal que en el cas dels funcionaris (Muface) paga l’Administració general de l’Estat. Això repercuteix en el pressupost de la Generalitat i en el de les universitats. Aquesta és una bona raó per mirar el programa Serra Hunter malament.

A més aquest professorat no té a l’Estat la consideració que el professorat funcionari. Aquest problema es pot resoldre perfectament, només cal acreditar-se.

El tema està en què la Generalitat i les universitats no treuen càtedres Serra Hunter i la possibilitat de completar l’operació prevista al 2003 està castrada. Tornen a ser els diners. Les universitats si convoquen càtedres d’Universitat (funcionari).

El professorat agregat pensa que està en un cul de sac i pensen en passar a funcionaris.

El Govern català diu que continuarà amb el programa però sembla que per contractar professorat extracomunitari.

Caldrà esperar una mica. Jo comento als companys que esperin al proper Govern, aquest ja no canviarà la LUC ni farà cap mena de política nova en l’àmbit d’universitats, el seu temps ja ha passat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació