Enric I. Canela

Un bon company del meu departament, el de Bioquímica i Biologia Molecular de la Facultat de Biologia de la UB, Francesc Villarroya, ha estat portada de la revista Cell Metabolism, on ha publicat Hepatic FGF21 Expression Is Induced at Birth via PPARalpha in Response to Milk Intake and Contributes to Thermogenic Activation of Neonatal Brown Fat.

Com explica el web d ela UB: l’estudi fet amb ratolins nounats i podria obrir noves dianes terapèutiques per lluitar contra l’obesitat mitjançant el factor de creixement de fibroblasts 21 (FGF21), un factor que allibera el fetge en resposta als lípids de la dieta. A l’article, l’equip descriu com a primícia una nova acció de l’FGF21 sobre el teixit adipós marró, responsable de la despesa energètica i de la generació de calor a l’organisme.

Felicitats al Francesc i a tot el seu equip. No és la primera vegada que publiquen en aquesta revista d’elevat impacte científic.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació