Enric I. Canela

El Consell de Ministres del dia 12 de març inclourà la presentació de la futura Llei de la Ciència, la Tecnologia i la Innovació.

La ministra Cristina Garmendia ha dit que estan treballant amb agents socials i econòmics, i grups polítics per debatre i tenir bon text de llei que sigui integrador i inclogui reflexions de tots els agents.

Diu que la llei ha de ser un text de tots, que significa per a nosaltres el millor pacte d’Estat que ara mateix podem signar.

La ministra, en relació a la manifestació d’investigadors que va tenir lloc el dissabte a Madrid, va dir que la protesta responia a la preocupació d’aquests no només pel present sinó pel futur de la inversió en recerca i desenvolupament. Els manifestants -investigadors joves, per la seva banda, acusen a Ciència de no escoltar la seva proposta d’un Pacte d’Estat.

Garmendia va destacar l’esforç pressupostari sense precedents de l’Executiu en matèria d’inversió pública en inversió, desenvolupament i innovació. Aquesta aposta pressupostària és un compromís que els nostres investigadors sabran entendre en vista a la situació del país i també va assenyalar que Espanya està ja per sobre de la mitjana europea en inversió en recerca i innovació.

La ministra va fer aquestes declaracions abans de dirigir un intercanvi de punts de vista entre els ministres dels Vint-i-set sobre la mobilitat dels joves investigadors europeus.

En aquest debat, la presidència espanyola demanarà una actuació urgent en matèria de mobilitat en la carrera de tots els joves investigadors europeus, iniciativa que es vol incloure en la nova estratègia Europa 2020.

Enr

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació