Enric I. Canela

Podeu llegir al web de la UPC que El catedràtic Antoni Giró ha estat reelegit rector de la UPC en les eleccions que han tingut lloc el 10 de març, mitjançant el sistema de sufragi universal lliure i secret.

Segons els primers resultats, Antoni Giró ha obtingut un percentatge del 51,597% de vots ponderats, davant del 48,403% de vots ponderats que ha aconseguit el candidat Juan Jesús Pérez.

Un resultat ben justet.

11 respostes a “Giró rector de la UPC per un resultat molt ajustat”

 1. a 11 març 2010 a les 11:23 Joan Gil

  “El sistema de sufragi universal lliure i secret”, jo diria que el més important és que és ponderat i estamental també.

 2. a 11 març 2010 a les 9:25 marcus

  Despres de llegir aquesta noticia m’ha sorgit un dubte pels que no coneixem l’UPC ni els dos candidats que s’havien presentat. Quines diferències hi ha entre els dos candidats? Quins eren els seus programes i els seus objectius?

  Gràcies per endavant.

 3. a 11 març 2010 a les 11:31 enriccanela

  Joan,
  Clar, però normalment es dón el esultat per estaments. ja el donaran.

 4. a 11 març 2010 a les 11:34 enriccanela

  Marcus,
  la diferència fonamental, la més destacada, és el plantejament respecte al Campous del Besès. Hi vaig fer algun comentari.
  Les altres diferències són les òbvies, fílies i fòbies.
  Tampoc és que sapiga massa del tema. Ho he seguit, però jo estic a la UB.

 5. a 13 març 2010 a les 11:36 Joan

  Aquest no és un sufragi universal. Penseu que en nombre de vots Giró ha perdut clarament (2299 Giró i 2868 Pérez). La ponderació no és proporcional per a cada estament. La democràcia no existeix a l’UPC.

 6. a 13 març 2010 a les 2:40 joan

  Has eliminat el meu comentari. El blog és teu i no et diré el que has de fer i no fer. Tanmateix la veritat és la veritat, t’agradi o no.

 7. a 13 març 2010 a les 7:00 enriccanela

  Hola Joan,
  Com veuràs estan els dos comentaris. Mai no elimino un comentari, simplement ha quedat en moderació. El wordpress automàticament els deixa així si no coneix el correu.
  ÉS sufragi universal ponderat, simplement hi ha un adjectiu.
  El mètodo no m’agrada. Canvia respecte a l’anterior en que abans hi havia segon ordre. Tu votave sal teu representant al claustre i el representant votava. El mateix pes.
  Personalment crec que és un mal mètode.
  Sóc amic dels dos candidats. Ha guanyat Giró, el professorat està majoritàriament a favor.
  Seria una rucada absurda que el rector l’escollisin els estudiants que és el que passaria amb un mètodo de vots iguals. Cert que uns quants saben de què va, però en general, què saben els estudiants de la universitat? Un cop vam fer un estudi entre estudiants. respostes: Jo estudio a la universitat de Dret, a la universitat de Farmàcia, coses així.

 8. a 13 març 2010 a les 7:46 Joan

  Et demano disculpes. Les noves tecnologies m’han fet una mala jugada i m’havia semblat veure el comentari eliminat. Sincerament et demano perdó.

  No estic d’acord amb tu en absolut pel que fa a la percepció que dones dels estudiants. No crec pas que, en general, els professors del 51% siguin més madurs que els estudiants. D’altra banda, no crec pas que els professors del 14% no siguin, almenys, tan madurs com els del 51% i tampoc no crec que els membres del PAS (un 11% de ponderació) siguin menys madurs que els professors o els alumnes (aquests amb una ponderació del 24%).

  La llibertat és un bé que cal practicar sempre i sense por. Només la seva pràctica ens farà a tots més madurs (estudiants, professors, PAS, etc…).

 9. a 13 març 2010 a les 8:32 enriccanela

  Joan,
  cap problema, aquestes coses són normals. Fins que no hi entro, no veig el que hi ha en moderació.
  En aquest punt no podem coincidir. Per a mi la democràcia un home un vot es fa per al Parlament. La universitat és una altra cosa. No existeix cap país civilitzat on s’apliqui aquesta norma, més aviat al contrari. Jo sóc clarament favorable a la intervenció de qui paga no de qui rep el servei.
  És com si en el sistema de salut triéssim els usuaris al director.

 10. a 14 març 2010 a les 6:32 joan

  “Jo sóc clarament favorable a la intervenció de qui paga no de qui rep el servei.” Doncs aquí paguem tots: els del 51% (la immensa minoria), els del 14% (minoria), 11% (minoria marginada) i 24% (la immensa majoria). Enric, hem d’avançar. Els contribuents (estudiants, PASos, professors i tota la societat) hem de poder decidir quina universitat volem i hem de fiscalitzar-la al màxim. No sabem quins són els sous de les desesenes de càrrecs de confiança dels equips dels rectors. Hem de demanar transparència a la universitat pública i a la subvencionada també.

  Dit això he d’afegir que no entenc quin mal pot fer que els estudiants haguéssin pogut fer rector UPC a l’altre candidat. És que potser creus que l’altre candidat és un eixelebrat pel fet d’haver estat votat per la majoria dels estudiants que varen votar el dia 10 de març?

 11. a 14 març 2010 a les 8:21 enriccanela

  Joan,
  No home, Junaje és una excel·lent persona i podia haver estat un molt bon rector. El conec i sé que ho hagués fet molt bé. Simplement, no va guanyar. I si, estic absolutament en contra a augmentar el pes dels estudiants en l’elecció del rector.
  De fet suprimiria l’elecció d’aquesta forma. crec que s’hauria de fer com es fa als països civilitzats.
  No entenc molt bé els percentatges que hi poses. De la factura corrent (deixo de banad inversions i rojectes de recerca) de la universitat el 14% la paguen els estudiants (aproximadament el 30% de la docència ja que no es pot imputar el salari del personal només a docència). Un 5% bé de venda de serveis, mecentage, etc. La resta la Generalitat. A grans trets.
  Evidentment la part de la Generalitat ve dels impostos, però hem votat ja per tal que els administrin (no val fer-ho dues vegades).
  Pel que fa a la fiscalització, 100% d’acord. No es fa i s’hauria de fer. Fiscalitzar no és triar rector.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació