Enric I. Canela

Claustre de la UB (podeu veure la nota de la UB) ha aprovat avui per 61 vots a favor, 50 en contra i 22 abstencions la gestió del rector del centre, Dídac Ramírez, explicada en l’Informe del rector al claustre 2009.

En la seva intervenció, Ramírez ha destacat l’equilibri pressupostari assolit pel centre l’any passat tot i la situació de crisi econòmica. El rector ha dit que “El nostre equilibri és real, lluny d’enginyeries financeres i subvencions fictícies, i ha aplaudit que l’esforç de la comunitat universitària ha ajudat a combatre la menor finançament públic percebuda i els seus retards, que va considerar un “risc”.

Sobre el finançament per objectius, que porta retards en els pagaments, ha admès que la UB no podrà suportar a llarg termini una manca de finançament del dèficit acumulat, que es finança actualment mitjançant els recursos de la pròpia universitat, sense l’ajuda de la Generalitat.

L’ombra de la crisi econòmica també plana sobre el crèdit de 60 milions d’euros del Parc Científic de Barcelona (PCB), “que la UB es veuria obligada a retornar si el PCB no pogués afrontar”.

El rector ha recordat l’ocupació l’any passat de l’Edifici Històric per part d’estudiants contraris al Pla de Bolonya, que van ser desallotjats finalment pels Mossos d’Esquadra donant lloc a greus altercats per ordre del rector, que ha recordat el moment com un “fracàs personal i una de les decisions més difícils “.

Entre d’altres compromisos sense resoldre, Ramírez va citar la Relació de Llocs de Treball (RLT) per al Personal d’Administració i Serveis (PAS), així com la millora de la informació i la comunicació de la universitat.

Ha citat especialment la comunicació en l’equip de direcció, “que no ha estat òptima”, després que quatre vicerectors del seu equip van dimitir per Nadal, cap als quals es va dirigir: “Era responsabilitat compartida millorar la comunicació”.

Entre les alegries, el rector ha subratllat el reconeixement com a Campus de Excel·lència Internacional (CEI) pel projecte conjunt amb la UPC del Barcelona Knowledge Campus (BKC).

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació