Enric I. Canela

Fa dies havia escrit El pressupost no gastat de Ciència i Innovació i S’han gastat els diners pressupostats per a recerca?. S’acusava a la ministra de Ciència i Innovació que una quarta part dels 7.076 milions d’euros que el Ministeri de Ciència i Innovació tenia assignats per al 2009 es va quedar sense gastar. Jo trobava la notícia esbiaixada i partidista.

Ahir la ministra Garmendia va respondre aquest tema al Congrés. Va dir que el Ministeri de Ciència i Innovació va assolir el 2009 un nivell d’execució de subvencions del 98,62%, un percentatge record que demostra el grau de compromís del Ministeri amb institucions, investigadors i empreses. Pel que fa als préstecs concedits també l’any passat, va explicar que aquests van ascendir a 1.297 milions d’euros, una xifra un 54% superior als 843 milions d’2.008 i que al 2009 es van executar un 92% de les despeses interns, complint un objectiu d’estalvi del 8%.

Al portaveu en aquest tema del PP l va dir que el 2009 aquest Govern va executar un pressupost tres vegades superior al gestionat per l’últim govern del PP.

La gent abans de parlar hauria d’informar-se.

2 respostes a “Garmendia aclareix les qüestions pressupostàries 2009”

 1. a 22 març 2010 a les 12:28 alumne

  Així, ha vingut a confirmar que l’any passat es va gastar gairebé tota la partida de subvencions (que és la que ha retallat, i per tant aquest any segur que no es podrà arribar a executar el mateix total que l’any passat), i que ha augmentat el total executat de la part financera per sobre del total del 2008 (que tot i així està molt lluny d’executar-se completament, i tot i així s’ha pujat als pressupostos del 2010, i es fa servir com a excusa que el pressupost total ha augmentat). Oi?

 2. a 23 març 2010 a les 7:59 enriccanela

  Alumne,
  Les subvencions les van donar totes. Aquest any les subvencions són molt semblants. la retallada està en els diners al CIBER (i altres) de l’Carlos III i del CSIC.
  Els crèdits són menors.
  Jo crec que les subvencions també les executaran totes. Garmendia ha fet el possible, però no hi havia per més amb les idees del president espanyol.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació