Enric I. Canela

Durat la Presidència Espanyola de la UE s’avançarà en la presa de decisions sobre l’emplaçament de les noves infraestructures europees de recerca (i 2).

la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, ha indicat que “Les grans infraestructures de recerca són fonamentals per abordar des de la ciència i la tecnologia els reptes socials i econòmics que afronta la societat europea del segle XXI”.

Així ho ha indicat avui, en la inauguració de la sisena edició de la Conferència Europea de Grans Infraestructures (ECRI-2010), que se celebra a Barcelona entre avui i demà.

Garmendia ha apostat així per un mapa europeu d’infraestructures eficaç, dissenyat racionalment amb criteris d’excel·lència i equilibri territorial, que serveixi per lluitar contra reptes com l’envelliment de la població i les seves malalties, la seguretat alimentària, les fonts alternatives d’energia o la lluita contra el canvi climàtic.

Espanya participarà en 25 dels 44 projectes considerats prioritaris per al desenvolupament de la ciència i la tecnologia europea contemplats en el full de ruta del Fòrum Estratègic Europeu sobre Infraestructures de recerca.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació