Enric I. Canela

La ministra Cristina Garmendia ha anunciat que s’instal·larà a Barcelona, al Bacelona Supercomputing Center, seu del Mare Nostrum, un nou superordinador.

Per aconseguir arribar a un supercomputador, es multiplicaran les capacitats de l’actual superordinador “Mare Nostrum” que l’any que ve es traslladarà a l’edifici del costat per tal que es puguin fer els canvis necessaris. Les inversions per aconseguir-ho començaran pròximament.

Aquest superordinador formarà part d’un intent a nivell europeu d’arrabassar als EUA el lideratge en aquest camp.

L’estratègia és comprar cada any la màquina més potent del món i compartir-la entre els socis per no perdre avantatge. El primer serà Alemanya, que ja ha adquirit el seu superordinador i l’instal·larà aquest any al centre de recerca Jülich. El seguirà França i, el 2012, Espanya, que es gastarà 60 milions d’euros a comprar la millor màquina del moment. Espera tenir-la connectada a 2013.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació