Enric I. Canela

Sembla que entre les prioritats del sistema universitari espanyol està la d’aconseguir que hi hagi més estrangers estudiants a l’Estat. Diu que es vol aconseguir que no només els màsters sinó també els graus tinguin estudiants internacionals.

Espanya vol triplicar en 10 anys els universitaris d’altres païsosés un article d’El Periódico que diu que hi havia 65.588 matriculats estranger el 2009 amb prou feines el 4% de tots els universitaris.

La Vanguardia també ho comenta fent referència a la presentació de la Fundació Universidad.es (veure Estudiar a les universitats espanyoles)

Crec que no s’ha de començar la cas per la teulada. L’únic públic per als graus a les universitats espanyoles és l’hipanoamericà. Al meu parer el que caldria fer és fomentar els màsters internacionals. Ja he dit molts cops que els màsters, si més no els que conec, no estan enfocats per atrauré estudiants internacionals.

No reiteraré el que he dit sovint sobre l’estroncament de l’intent que es va fer amb l’IGSOC i el programa Estudiar a les Universitats de Catalunya. Són polítiques de país no de partit!

2 respostes a “Captar estudiants internacionals?”

  1. a 31 març 2010 a les 9:55 josep m

    quanta raó tens, però és així, ho enfoquen a l’estudiant hispanoamericà i punt. És més fàcil, i que no ens vinguin amb Bolonyes, tot orientat a estudiants “llatins” com diuen i res d’amoïnar-se per l’anglès. Màsters internacionals n’hi ha, de fet n’estic cursant un on hi ha força gent d’arreu del món, però dubto que hi apostin seriosament.

  2. a 02 abr. 2010 a les 9:09 enriccanela

    A Catalunya l’aposta no es fa per Hisponoamèrica, però tampoc tenim una política seriosa de màsters.
    Espero que ho vegin amb claredat. De totes formes s’han d’incentivar econòmicament.
    IGSOC era un gran programa.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació