Enric I. Canela

El Programa Algèria Universitats (PAU) és un programa de cooperació al desenvolupament basat en el treball conjunt entre dues xarxes universitàries mediterrànies, la Xarxa Vives d’Universitats i la Conferència Regional d’Universitats de l’Oest d’Algèria (CRUO). La trobada inaugural (Orà, 1 de març de 2007) va culminar amb la signatura del conveni de col·laboració entre ambdues xarxes.

El 26 de març es van reunir a la UdL en una sessió per posar en valor el projecte de formació a través de la plataforma d’educació a distància, un projecte a través del qual els professionals algerians han pogut conèixer estratègies per incorporar-les al seu treball diari. Durant la jornada els assistents han après a utilitzar les Tecnologies de la Informació i la Comunicació per a la gestió i l’ensenyament universitari i també per a la direcció i la gestió de les universitats. La coordinadora acadèmica del PAU, Anna Mata, ha explicat que «els participants de la Xarxa Vives i de la CRUO han fet diverses propostes per continuar aprofitant l’espai virtual amb altres cursos».

No sé si serveixen de gaire aquestes trobades, però benvingudes siguin totes aquelles que millorin les relacions internacionals. Potser caldria veure quin és el cost benefici i analitzar que hi ha més enllà de la relació entre cúpules. Sovint moltes xarxes, convenis, etc. queden en la relació entre rectors. O a l’inrevés, relacions entre dos grups queden investits per la signatura d’un conveni, Em quedo en la segona forma, normalment dóna més fruits.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació