Enric I. Canela

L’obsessió espanyola per Iberoamèrica és un llast. Ja van embolicar el Procés de Bolonya per tal de convergir amb els països iberoamericans. Obliden Europa per centrar-se en aquells països. Les coses dels negocis…

Llegeixo que la xarxa d’universitats Universia ha obert un fòrum de trobada per tal que tots els alumnes, graduats, professors i altres treballadors de la Universitat aportin les seves idees per a la trobada de rectors que reunirà a Guadalajara (Mèxic), a finals de maig, als responsables de més 1.000 universitats sota el lema Per un espai Iberoamericà del coneixement socialment responsable. La gestió del fòrum corre A càrrec la Càtedra Unesco de Política Universitària de la Politècnica de Madrid. El seu director, Francesc Michavila, explica que hi ha dos fòrums, un per a professors, investigadors i altres treballadors universitaris, i un altre per als alumnes i titulats. En ells, es van llançant idees – per exemple, una plataforma en línia per a formació del professorat iberoamericà o la creació de programes d’intercanvi – i qui vulgui va donant la seva opinió al respecte, a més de tenir la possibilitat de pujar les seves pròpies idees. Tota aquesta informació s’anirà recopilant, seleccionat i, finalment, enriquirà les ponències que es presentaran en la II Trobada Internacional de Rectors Universia, patrocinat pel Banc Santander.

Entre els temes d’aquestes ponències hi ha els valors socials, la projecció internacional de la universitat iberoamericana, innovació en la docència o el reconeixement social de la recerca.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació