Hi ha capital risc?


Enric I. Canela

Josep Maria Echarri Torres és conseller delegat de Inveready Seed Capital, una societat de capital risc que està al Parc Científic de Barcelona de la UB.

Llegeixo a Expansión que amb uns fons de 16 milions d’euros, la societat dóna suport nous projectes tecnològics i de l’àrea de la medicina i la biotecnologia. Compta amb 50 socis – la majoria family offices -, va aconseguir tancar l’any passat vuit operacions d’inversió i volen fer catorze durant aquest exercici.

En el seu capital participen, entre altres, Caixa Laietana, Roca Junyent Family Office i el propi Echarri i la resta de l’equip directiu. La seva filosofia és aconseguir que les fortunes familiars es conscienciïn que entre un 1% i un 2% del seu patrimoni s’ha d’invertir en projectes d’emprenedors.

El diari li fa una entrevista. Interessant. Al final li pregunten: Hi ha diners per als emprenedors? I contesta: El camí és difícil, però ara hi ha diners públics. Es requereix un mínim d’entre un milió d’euros i quatre milions d’euros. Potser el Rei Mides pot fer negocis amb 300.000 euros, però els emprenedors no. La següent pregunta és: Hi ha capital privat? Respon: És més difícil. Aquesta és la part que cobrim nosaltres. Ara és un bon moment per atraure capital humà a causa de la crisi.

No sé per què es fa posar Josep a l’article d’Expansión i José a la pàgina en català d’Invedary.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació