Enric I. Canela

Avui he llegir un article molt interessant a Microsiervos: Suplementos dietéticos y pruebas (o no) sobre sus beneficios.

Es tracta d’un article que comenta l’article Snake Oil?, scientific evidence for popular dietary supplements de de Information Is Beautiful.

Es poden veure la majoria de productes recomanats com a suplements alimentosos beneficiosos i les evidències científiques que hi ha.

Francament recomanable per als que ens interessa la informació sobre nutrició.

2 respostes a “Què sobre els suplements dietètics”

 1. a 09 abr. 2010 a les 9:05 Ignasi

  És molt i molt bo, què visual!

  Diu en l’article que l’aniran actualitzant perquè han tingut un feedback excel·lent i expert i que aniran variant el gràfic, algunes coses ja les han canviat!

  De totes maneres elaborar un gràfic d’aquest és ben difícil, les evidències depenen tant de qui ha elaborat l’estudi i per compte de qui (malauradament) com de qui l’interpreta (mireu l’evolució del mercat del CLA després de la publicació en premsa esbiaixada de l’estudi de la Dra. Badimon…)

  Al final s’haurà de regular bé el mercat dels suplements, igual que s’ha fet amb els aliments amb declaracions de propietats saludables (malgrat les queixes de la indústria i el procedir “especial” de l’EFSA amb els health claims i els perfils nutricionals), si es vol protegir el consumidor cal regular, però sense crear massa burocràcia extra, sinó robustesa científica!

  Salut!

 2. a 09 abr. 2010 a les 9:27 enriccanela

  Ignasi,
  Són absolutament necessàries algunes regulacions. De totes fomes la situacio aquí és desastrosa. L’aplicació de la Directiva europea mal feta. Un problema per a les empreses que tenen una gran inseguretat jurídica.
  Jo el tema dels CLA no ho tinc gens clar. Tot el problema dels àcids grassos esta poc treballat. Hi ha evidències en tots sentits i massa a curt termini. Jo no veig gens clar que l’addició d’àcis trans sigui saludable.
  Dit això, aquesta feina és excel·lent.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació